Деца от църковните центрове за рехабилитация и интеграция „Свети Йоан Рилски“ посетиха храмове в София | СНИМКИ


По покана на софийския викарий Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, деца от църковните центрове за социална рехабилитация и интеграция в с. Горна Малина и гр. Елин Пелин, носещи името на българския светец Йоан Рилски“, посетиха централни столични храмове и се запознаха накратко с историята и светините в тях.

В митрополитската катедрала „Св. Неделя“ те бяха сърдечно посрещнати от йеродякон Поликарп, който приветства четирийсет и петте деца и техните ръководители от името на викарния епископ Поликарп и като им разясни накратко какво представлява православния храм и изрисуваните икони, им отправи благопожелания.

В храма, деца от гр. Елин Пелин, изучаващи религия изнесоха кратка програма, свързана със живота на Рилския Чудотворец, с която зарадваха своите по-малки приятели.
След като разгледаха църквата „Св. Неделя“, децата заедно със своите ръководители посетиха и старинния столичен храм „Св.Петка“. Там предстоятелят на храма ставрофорен иконом Николай Николов им разказа за светините в храма, които правят чудеса след отправена силна молитва.

В двора на църквата децата бяха щедро нагостени с лакомства и напитки, а ръководителят на центровете г-ца Ели Цветанова разказа за екипа, който се грижи за децата. Той се състои от кинезитерапевт, логопед, психолог, лекар, педагог и възпитател. И тъй като това е първото пътуване на децата, извън центъра за рехабилитация и интеграция, те си пожелаха да има още интересни срещи със столични храмове и духовници.

IMG_9272

Източник: Софийска Митрополия

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal