Начало » Новини » България » Г-н Стефан Игнатов: Положеният подпис в писмото до Българската Патриаршия относно отец Силвестър Янакиев наподобява моя, но не е мой

Г-н Стефан Игнатов: Положеният подпис в писмото до Българската Патриаршия относно отец Силвестър Янакиев наподобява моя, но не е мой


Автор: Doxologia Infonews

От Българската Патриаршия ни изпратиха писмо, което е било изпратено там от вярващи от град Сливен. В писмото си, вярващите обвиняват отец Силвестър Янакиев, клирик на Сливенска Митрополия, в тежки административни и канонични нарушения, както и в тежки финансови престъпления.

Сред имената и подписите на авторите се съдържа име „Стефан Игнатов“, под него стои и подпис.

Днес с нас се свърза г-н Стефан Игнатов, църковен настоятел в Катедралния Храм на Свети Димитър в Сливен. В писмото си до нашата електронна поща той заяви, че е подготвил писмо, което да изпрати до Българската Патриаршия, но впоследствие е решил, че е по-добре да го изпрати до нашата редакция.

Публикуваме подготвяното, но неизпратено до Патриаршията, а изпратено до Doxologia Infonews писмо на г-н Игнатов, в което той заявява, че подписът под името „Стефан Игнатов“ наподобява неговия подпис, но в действителност не е негов.

Следва цялото писмо на г-н Игнатов:

ДО
БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ НА БПЦ
ДО
НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО, НЕОФИТ, ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

ЗАЯВЛЕНИЕ

от Стефан Величков Игнатов
Сливен,бул. „Хаджи Димитър“ № 1, централна градска част

ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО,

На 22.06.2021 г. от сайта https://www.doxologiainfonews.com се запознах със статия, озаглавена ИЗВЪНРЕДНО: Поредни обвинения срещу отец Силвестър Янакиев в тежки административни и канонични нарушения, както и в тежки финансови престъпления“. Не коментирам съдържанието.
Видях двете си имена в колоната на подписалите и подпис – много наподобяващ моя. Работих в Поземлена комисия Сливен и съм подписвал хиляди документи. Твърдя, че този подпис не е мой.
С настаящето искам да заявя, че не ми е предоставено това писмо за запознаване и подпис, както и, че не съм го подписвал. В периода 19.03-21.03.2021 г. не бях в град Сливен.
Аз съм настоятел в катедралния храм „Св. Димитър“, намиращ се в централната градска част, чийто предстоятел е отец Евгени. Храм „Св. София“ се намира в квартал „Ново село“, в североизточната част на града.
Познавам отец Силвестър от времето, когато ни беше духовен водач за посещение в Кушадасъ, Република Турция. Тогава бяхме миряни в един голям автобус и посетихме дома, в който Дева Мария е прекарала последните си дни, както и други исторически забележителности в този район. Всички останахме доволни от екскурзията.
След това съм се срещал с отец Силвестър като съгражданин и не съм имал, каквито и да е други отношения, за да мога да изкажа становище.

С уважение……………………
Стефан Игнатов

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal