В Москва полицаи бият жена и я принуждават да си свали нагръдния кръст | СНИМКИ


Православната активистка Олга Шалина е била бита на 22 юни 2021 в ОВД* в район Кунцево в Москва, като принудително са снели от нея нагръдния ѝ кръст, съобщава в своя блог нейният съратник Дмитрий Цорионов, известен още с прякора Ентео, бивш лидер на лоялното на Руската православна църква движение „Божия воля“, който сега оглавява движението „Декомунизация“.

Димитрий Цорионов разказва: „По време на претърсването Олга е била помолена без законово основание да премахне нагръдния си кръст с аргумента, че „може да се обеси на него“. Олга отказала и след това дежурният, заедно с двама полицаи, са я завлекли в коридор без камери. Там те, при липса на свидетели и с използване на сила са отрязали кръста. При това всички полицаи са били мъже, въпреки че според закона само служители от същия пол могат да извършват каквито и да било действия със задържания“.

В резултат на насилствените действия върху тялото на Олга Шалина са останали хематоми. Тя възнамерява да привлече под отговорност дежурния служител на Отдела за вътрешни работи Бурцев А.В. и двама полицаи. Както отбелязва Ентео, „Олга не е извършила никакво нарушение“ и е била отведена в полицията по неясни причини.

* ОВД – Органы внутренных дел – Органи на вътрешните работи (МВР)

Източник: Credo.Press

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal