В Международния ден срещу злоупотребата с наркотици и незаконния трафик, Архиепископът на Атина призова да даваме надежда на казалите „НЕ“ на наркотиците, и вдъхновение на тези, които предстои да се откажат от тяхната употреба

In other languages: ENGR


Автор: Александър Иванов

В Международния ден срещу злоупотребата с наркотици и незаконния трафик, Архиепископът на Атина г-н г-н Йероним II отправи послание към обществото.

В днешния Международен ден срещу злоупотребата с наркотици и незаконния трафик, Гърция и цялата планета правят огромен опит да се върнат към нормалното.

Наркотиците винаги са били фалшиво убежище за много хора по време на пандемията и, разбира се, никоя нормалност не може да се върне и да съществува, докато сянката на зависимостта тегне над живота на толкова много от нашите сънародници.

Въпреки несгодите, някои преодоляха тази сянка и избраха живота, преобразяването, любовта и надеждата. Те не приеха страха и смъртта като победители в ежедневието си и напомниха на всички нас, че човешката природа крие възхитително величие.

Ние почитаме тази борба и това усилие в настоящата и във всяка година. Нека даваме надежда на онези, които се осмеляват да кажат „НЕ“ на наркотиците, и да вдъхновяваме онези, които скоро ще се осмелят с Божията помощ да извървят пътя към свободата и рехабилитацията.“ – написа Архиепископ Йероним II, предава orthodoxtimes.gr.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal