В Международния ден на невинните деца, жертви на агресия, Епископът на Марамуреш каза, че децата са уникални проекти, направени от Бога в сътрудничество с техните родители, църква и училище


Автор: Александър Иванов

В Международния ден на невинните деца, жертви на агресия, който се отбелязва на 04 юни, Епископът на Марамуреш и Сату Маре Юстин отправи послание както за децата, така и за родителите.

Йерархът призова родителите и възпитателите да си сътрудничат с Бога при отглеждането на децата и препоръча на децата да обичат Христос, Който единствен може да им предложи истинска свобода.

Децата идват от Божието небе. Те носят усмивки и радост в нашия свят, както и кротост и доброта. Всяко дете е уникален проект на Бога, замислен да се превърне в Негов шедьовър за вечни времена“ – каза Епископът.

Ако Бог все още пази света, това е заради ангелската невинност на децата. Нека да не чупим техните криле. Нека да не замъгляваме светлината от слънцето, която ги огрява. Нека да не отнемаме детството им и тяхната радост.“ – допълни още Йерархът на Руманската Патриаршия.

Снимки на Епископ Юстин с деца:

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal