В имения ден на Вселенския Патриарх Вартоломей беше представен украински превод на книгата на Архидякон д-р Йоанис Хрисавгис – „ВАРТОЛОМЕЙ: Апостолска мисия. Пророческа визия“ | СНИМКИ

In other languages: UKR GR


Автор: Александър Иванов

На 11 юни 2021 – празникът на Светите Апостоли Вартоломей и Варнава – в имения ден на Вселенския Патриарх Вартоломей беше представена уникална книга, автор на която е съветникът на Патриарх Вартоломей – Архидякон д-р Йоанис Хрисавгис.

Книгата се казва „ВАРТОЛОМЕЙ: Апостолска мисия. Пророческа визия“.

Представянето на тази книга предшества редица църковни и светски събития, на които ще участва Негово Божествено Всесветейшество по време на гостуването му в Украйна тази година.

Представянето на книгата се състоя в резиденцията на Киевския Митрополит Епифаний.

В книгата авторът Архидякон Йоанис припомня незабравими моменти от срещите му с Патриарх Вартоломей, негови пророчески думи и желания, които по Божия воля са се сбъднали, и т.н. Има спомени и за Обединителния събор в Украйна, а след това и за изграждането на Православната Църква на Украйна.

В предговора, Архидяконът пише, че преди две години е останал силно трогнат от словото на Вселенския Патриарх Вартоломей когато той сравнил Вселенската Патриаршия с фар. Ветрове от различни посоки, особено от север, често се опитвали да загасят този фар, но той продължава да свети силно.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal