Начало » Новини » Светът » В имения ден на Вселенския Патриарх Вартоломей беше представен украински превод на книгата на Архидякон д-р Йоанис Хрисавгис – „ВАРТОЛОМЕЙ: Апостолска мисия. Пророческа визия“ | СНИМКИ

В имения ден на Вселенския Патриарх Вартоломей беше представен украински превод на книгата на Архидякон д-р Йоанис Хрисавгис – „ВАРТОЛОМЕЙ: Апостолска мисия. Пророческа визия“ | СНИМКИ

In other languages: UKR GR


Автор: Александър Иванов

На 11 юни 2021 – празникът на Светите Апостоли Вартоломей и Варнава – в имения ден на Вселенския Патриарх Вартоломей беше представена уникална книга, автор на която е съветникът на Патриарх Вартоломей – Архидякон д-р Йоанис Хрисавгис.

Книгата се казва „ВАРТОЛОМЕЙ: Апостолска мисия. Пророческа визия“.

Представянето на тази книга предшества редица църковни и светски събития, на които ще участва Негово Божествено Всесветейшество по време на гостуването му в Украйна тази година.

Представянето на книгата се състоя в резиденцията на Киевския Митрополит Епифаний.

В книгата авторът Архидякон Йоанис припомня незабравими моменти от срещите му с Патриарх Вартоломей, негови пророчески думи и желания, които по Божия воля са се сбъднали, и т.н. Има спомени и за Обединителния събор в Украйна, а след това и за изграждането на Православната Църква на Украйна.

В предговора, Архидяконът пише, че преди две години е останал силно трогнат от словото на Вселенския Патриарх Вартоломей когато той сравнил Вселенската Патриаршия с фар. Ветрове от различни посоки, особено от север, често се опитвали да загасят този фар, но той продължава да свети силно.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal