Въпреки неизпълнената с любов позиция на Българската Патриаршия срещу гей парада, граждани излязоха на протест с искане за равни права | VIDEO

Българската Патриаршия критикува, заклеймява и осъжда, но не дава решение на нито един проблем.


Автор: Александър Иванов

На 11 юни 2021 Българската Патриаршия излезе с позиция срещу провеждането на протеста с искане за равни права за хомосексуалистите.

Синодалните Митрополити заявиха, че хомосексуалистите са под въздействието на злото.

Митрополитите не предложиха решение на проблема с правата на хомосексуалистите, не поканиха организаторите на прайда на среща, на която да бъдат обсъдени техните проблеми и искания, но за пореден път ги заклеймиха с един сух схоластичен текст, в който няма дори и капка отеческа любов. В началото на текста се казва, че Митрополитите не осъждали, но в крайна сметка накрая в текста се осъжда и заклеймява.

Въпреки това обаче, гей парадът в София започна.

И така гласът на Българската Патриаршия отново не беше чут. А не беше чут, защото тя няма необходимия авторитет, за да бъде чута. Авторитет, който съсипаха една част от Митрополитите в последното десетилетие. Няма как една поместна Църква, която бива възприемана и наричана от хората с имената „мутренска организация“, „тайна организация“, „гей бардак“, „поделение на Държавна сигурност“ и още и още, да бъде чута.

Нека Българската Патриаршия да не забравя, че нейната мисия е евангелска. Да катехизира хората и да приема всички грешници за спасение и духовно изцеление в Църквата.

Нека първо да покаже на хората Бога, а след това да им говори за злото.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal