Вселенският Патриарх Вартоломей ще връчи наградите за защита правата на човека „Атинагор“ на изпълнителния директор на Pfizer Алберт Бурла, изпълнителния директор на BioNTech Угур Шахин и президента на Regeneron Pharmaceuticals Джордж Янкопулос

In other languages: GR – EN


Автор: Александър Иванов

На 30 октомври 2021 Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей ще връчи наградите за защита правата на човека „Атинагор“ на трима учени: Алберт (Алвертос) Бурла, изпълнителен директор на Pfizer, Угур Шахин, изпълнителен директор на BioNTech, Джордж (Георгиос) Янкопулос, президент на Regeneron Pharmaceuticals.

Наградите ще им бъдат връчени за усилията на техните организации в разработването на ваксините срещу COVID-19 с изключителна ефективност и бързина.

Високопреосвещеният Архиепископ на Америка г-н Елпидофор приветства решението: „Аз лично съм благодарен на тези блестящи учени от името на цялата Църква и от името на всички човешки същества. Чрез тяхното ръководство, упорита работа на техните екипи и по Божия благодат, те бяха лидери в разработването и доставката на животоспасяващите ваксини. Тази година никой не е по-достоен за тази престижна награда от тези трима мъже, които направиха толкова много, за да спасят света от този бич, опустошил толкова много животи“.

Антъни (Андониос) Лимберакис, архонт на Вселенската Патриаршия и член на управителния съвет на Ордена Свети Андрей отбеляза: „Аз като лекар виждам отблизо ужаса на COVID-19 и дълбоко осъзнавам това благо, което тези хора постигнаха, като допринесоха за разработването на ваксините толкова бързо. Това, което те направиха, възвръща надеждата на света. Всички им дължим голяма благодарност“.

Сред имената на предишните получили наградата „Атинагор“ са: президентът Джо Байдън (в битността му на вицепрезидент), Джими Картър, Джордж Буш, Андрю Куомо, Михаил Горбачов и др.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal