Българската Патриаршия разпространява фалшиви новини за здравословното състояние на Патриарх Неофит


Автор: Doxologia Infonews

След като за пореден път Doxologia Infonews разкри тайните игрички на Българската Патриаршия във връзка с Българския Патриарх Неофит, който е в много тежко здравословно състояние и непрекъснато тайно от обществото бива разкарван по болници, а с изявление от страна на Синода се излиза само ако информацията бъде разкрита, днес бе разпространена информация от Nova TV, в която тя се позовава на Ловчанския Митрополит Гавриил.

Същият Митрополит е заявил за Nova TV, че Патриарх Неофит „е в по-добро здравословно състояние“.

Nova TV не е представила запис на заявеното от Гавриил, заради което не можем да бъдем сигурни в информацията, която ни се представя.

Но, ако Гавриил е казал това, то противоречи на изявлението на БПЦ, което пък бе направено след като Doxologia Infonews разкри тайните акции на групичката около Патриарха.

Тогава от Патриаршията написаха: „Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит постъпи в болница, за да му бъдат направени изследвания. В момента е в стабилно състояние и се чувства добре.

От Doxologia Infonews първо питаме, как може да постъпва в болница за изследвания човек, който се чувства добре и е в стабилно състояние? И как може два дни по-късно Митрополит от Синода да заявява, че Патриарх Неофит „е в по-добро здравословно състояние“.

По-добро от какво: животозастрашаващо, много тежко или тежко?

Изразът „по-добро“ може да се върже само с по-горе изброените варианти. По-добро от „стабилно“ не може да има.

Изводът: Ловчанският Митрополит Гавриил без да иска разобличи лъжите на групичката около Патриарха, която публикува горепосочената информация на сайта на Българската Патриаршия.

Съветваме Българската Патриаршия да престане да лъже, да мами и да се подиграва не само с Българския Патриарх г-н г-н Неофит, но и с клириците и вярващите християни от Православна Църква на България, които не заслужават да търпят подобно повърхностно поведение, характерно за тайни агенти, мутри и престъпници, и в никакъв случай за духовници, камо ли за архиереи.

Според последна и актуална информация на Doxologia Infonews от 19 юни 2021, Българският Патриарх Неофит е в тежко здравословно състояние и е неадекватен, а лицата от неговото обкръжение, които се грижат за него, правят каквото си пожелаят в интерес на техните лични амбиции и материално-финансови интереси.

Припомняме също така, че от Българската Патриаршия са забранили да се изнася каквато и да е официална информация за Патриарха, за да може общественото внимание да не бъде насочено към него като по този начин хората от тясното му обкръжение да правят спокойно каквото си поискат с него, с патриаршеската му документация и поверените му материални активи.

От страна на Свещения Синод към този момент няма никаква заинтересованост какво се случва в Патриаршията и Софийска Митрополия. Явно и немалка част от вярващите в София също не са чак толкова заинтересовани какво се случва със здравето на техния Софийски Митрополит, а като цяло и вярващите в България за техния Патриарх.

И на това му се казва „любов към ближния“ и „християнско поведение“?!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal