Българската Патриаршия обвини свои служители и над 200 български и чуждестранни медии във „фалшифициране“ на информация за здравето на Патриарх Неофит


Автор: Doxologia Infonews

Вчера от Doxologia Infonews ви съобщихме, че служители от Софийска Митрополия се свързаха с нас, за да ни информират, че късно вечерта на 15 юни срещу 16 юни 2021, Патриарх Неофит е бил тайно транспортиран по спешност до неврологичното отделение на болница Токуда в столицата. Мистериозната акция отново е била организирана от близките до него хора – високопоставени служители и духовници, на които е поверена грижата за здравето му.

Днес сутринта на 17 юни 2021 различни различни официални лица от Патриаршията потвърдиха вчерашната ни информация за Патриарх Неофит.

По-късно, от Българската Патриаршия публикуваха следния текст:

Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит постъпи в болница, за да му бъдат направени изследвания. В момента е в стабилно състояние и се чувства добре, като благодари на всички за вниманието и молитвата. Обръщаме се към уважаващите себе си и своята аудитория средства за масова информация с призив да не си позволяват да публикуват непроверени факти и да не се доверяват на съмнителни частни сайтове, които преднамерено разпространяват манипулирани новини.

Изключително нагло и цинично поведение от Българската Патриаршия. Да коментира и оспорва нещо, което нейни официални служители са потвърдили. Нека най-накрая се разберат в Патриаршията как да лъжат и мамят единодушно. Защото не можем да разберем коя от всички спуснати официални информации е вярна.

Българската Патриаршия обвинява Ловчанския Митрополит Гавриил в лъжа, главния секретар на Синода Епископ Герасим в лъжа, началника на отдела „Връзки с обществеността“ отец Николай Георгиев в лъжа, и над 200 български и чуждестранни авторитетни медии в лъжа.

От лаконичното изявление на Синода на БПЦ не разбираме следното:

1. Къде е постъпил Патриарх Неофит? В коя болница, в кой град?

2. Израз „да му бъдат направени изследвания“ е изтъркан и с много общ характер. Всички по света си правят изследвания. Но не всички постъпват в тежко състояние в болница, и то през нощта тайно. Какви изследвания се правят през нощта и тайно!

3. На кого Патриархът благодари „за вниманието и молитвата“, при положение, че вие не сте подали информация, че той има нужда от молитва. До преди публикацията на Doxologia Infonews, никой не знаеше, че Патриарх Неофит има нужда от молитва и внимание, защото е настанен отново тайно в болница. А молитва и внимание се изисква не за изследвания, а затова, че Патриархът е в тежко състояние. Християните не се молят за рутинни изследвания.

4. От каква позиция Българската Патриаршия си позволява да говори за проверени факти и да държи тон на медиите в България! Какви факти предлага Българската Патриаршия, на които да се позовем и да напишем своите новини? Разбира се, ние нашите източници няма да разкрием.

5. Кои медии Българската Патриаршия нарича „съмнителни частни сайтове“? Нека погледне своето поведение, тъй като БПЦ се държи като престъпна тайна организация. Що за цинизъм!

Отново призоваваме Българската Патриаршия да спре да прикрива информация и да се държи като ченгеджийска тайна организация!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal