Без вярващи на богослуженията в руската Република Дагестан. Избухване на коронавирус в някои райони на Русия

In other languages: ENGR


Автор: Костас Онисенко

Превод: Йордан Георгиев

Без вярващи ще се извършват всички богослужения в храмовете в руския Република Дагестан заради ограничения, свързани с разпространението на коронавируса.

В последно време се забелязва ново избухване на пандемията в различни региони на Русия, което принуждава властите да въведат отново ограничения, включително за места за религиозно поклонение.

Взе се решение, ръководителите на религиозни организации от всички деноминации в Дагестан от 21 юни до края на„ повишеното състояние на готовност “на територията на Република Дагестан да не позволяват извършването на каквито и да било религиозни служения (богослужения) в присъствието на хора (вярващи).

За достъпа на гражданите до религиозните служения ще трябва да използват предавания на живо чрез интернет, телевизия и други средства за дистанционна комуникация”се посочва в текста на решението на „Федералната служба за надзор в областта на защитата на правата на потребителите и благосъстоянието на хората”, накратко „Роспотребнадзор”.

Също така беше решено да се провежда ежедневно мерене на температурата на свещенослужителите и да се ограничава броят на участниците в сватби, кръщенета, панихиди и др.

Всеки ден всички повърхности в храмовете трябва да се почистват, както и религиозни предмети след всяка тяхна употреба. Също така се препоръчва въздухът в местата за поклонение да се дезинфекцира.

С оглед защита от разпространението на коронавирус, беше отменен и голям религиозен поход, планиран за 26 – 27 юни в Кубанския регион.

Източник: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal