Начало » Новини » България » Безбожници задигнаха 100 лева от Храма на Свети Николай Чудотворец в Ямбол

Безбожници задигнаха 100 лева от Храма на Свети Николай Чудотворец в Ямбол


Неизвестни за сега извършители са разбили църквата „Свети Николай“ в центъра на Ямбол. Откраднати са около 100 лева от продажбата на свещи. След извършения оглед храмът отново е отворен за посещение.

Църквата е ограбена между 19.00 часа снощи и 7.00 часа тази сутрин. Разбит е катинарът на главната порта на храма. Сигналната техника не е сработила, но камерите са запечатали всичко, което се е случило. Полицаи иззеха записите.

Няма повредени или откраднати икони.

Това е третото посегателство над този храм. Крадени са отново дребни суми от продажбата на свещи.

„Когато дойдох мисля, че 7 без 5, без 10, влезнах и видях вратата леко открехната, значи два-три пръста отворена. Погледнах, шокирах се, защото тази врата винаги е затворена, ние отвътре я отваряме. Погледнах и видях, че желязото към вратата е извадено и разбрах, че вратата е разбита“, разказа Мария Нещерова, служител в църквата.

„Едната касата, в която събираме за полилея, е счупена. Оттам са взети няколко монетки, не се знае колко са. Не са повече от 2 – 3 лева предполагам, защото снощи са прибрани всички пари, които са били вътре… Доколкото вече имам информация от полицията, има вече уличен човек по отпечатъците“, каза Архимандрит Димитрий.

Източник: bntnews.bg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal