Атинският Архиепископ пристигна в Свещената Архиепископия на Кипър | СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

В ранните часове на четвъртък, 10 юни 2021, в Кипър пристигна Атинският Архиепископ Йероним II. Това съобщава churchofcyprus.org.cy.

Негово Блаженство и водената от него делегация, която се състои от протосингела на Атинската Архиепископия Архимандрит Варнавас Теохарис, Архидякон Йоанис Буцис, главния директор на НПО на Атинската Архиепископия „Апостоли“ и бивш граждански управител на Света Гора г-н Костас Димцас, бяха посрещнати на летището от представителя на Кипърската Архиепископия – Епископа на Карпасия г-н Христофор, който придружи делегацията до Архиепископския палат където се проведе скромен прием и среща очи в очи между двамата Предстоятели.

След това, Кипърският Архиепископ даде обяд в чест на Архиепископа на Атина и неговия съпровод, в присъствието на Митрополитите на Вриула г-н Пантелеймон (Вселенска Патриаршия), на Додони г-н Хрисостом и на Корония г-н Пантелеймон, които пък бяха пристигнали по-рано на острова, за да съучастват в празненствата по случай освещаването и откриването на новия Катедрален Храм в Никозия, посветен на Свети Апостол Варнава.

На трапезата присъстваха и други Епископи и клирици от Свещената Архиепископия на Кипър.

Празненствата по откриването на новия Катедрален Храм ще започнат днес следобед с награждаване на великите ктитори на храма и с отслужване на тържествена Вечерня по случай празника на Светите Апостоли Вартоломей и Варнава в новия храм. А в този храм ще бъдат изложени за поклонение и техните Свещени Мощи.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal