Архиерейска Божествена Литургия в Градешкия Монастир на Свети Йоан Предтеча по случай неговия празник | СНИМКИ


Автор: Йордан Георгиев

В навечерието на храмовия празник на Градешкия Монастир на Свети Йоан Предтеча, Врачанска Митрополия бе отслужена празнична вечерня от Игумена на Свещената Обител йеромонах Спиридон Стоянов в съслужение с протодякон Александър Нешев от Българската Патриаршия.

На певницата пяха Архимандрит Антим Маноилов и йеромонах Стилиян от Видинска Митрополия.

В празничния ден на Рождество на Свети Йоан Кръстител, Негово Високопреосвещенство Врачанският Митрополит г-н Григорий отслужи Божествена Литургия в съслужение с йеромонах Стилиян (Боровишки Монастир, Видинска Митрополия), отец Николай Костадинов, секретар на Врачанска Митрополия и дякон Серафим Камбуров. По време на богослужението и организацията на празника помагаше богословът Николай Пенев.

На клира бяха изпълнени ангелогласни песнопения от Негово Високо Преподобие Архимандрит Антим Маноилов, протосингел на Свещената Видинска Митрополия и богословът Антон Костов.

На Божествена Литургия съучастваха г-н Красимир Богданов, народен представител от ВМРО в 43-то и 44-то НС и г-н Росен Белчев, областен управител на Монтана, както и десетки вярващи християни.

Празникът беше организаиран от Игумена на Монастира йеромонах Спиридон.

След Божествената Литургия бе даден обяд по случай празника за всички гости.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal