Архиепископът на Канада Сотир и премиерът на Онтарио обсъдиха отварянето на храмовете в ковид обстановката

In other languages: GR – EN


Автор: Александър Иванов

На 03 юни 2021, по покана на министър-председателя на провинция Онтарио, Канада, г-н Дъг Форд, Архиепископът на Канада г-н Сотир се присъедини към други религиозни лидери, за да обсъдят всички заедно значението на отварянето на местата за поклонение в контекста на ковид пандемията. Това съобщава gometropolis.org.

По време на онлайн срещата, на която присъстваха министри от правителството, премиерът Форд отново изрази своята признателност към религиозните лидери за тяхната работа в подкрепа на местните общности, особено по време на многото предизвикателства, вследствие от ковид пандемията.

От своя страна, Архиепископ Сотир благодари на премиера и на министрите за това, че полагат максимални усилия за балансиране на ограниченията в областта на обществените услуги и за необходимостта от това местата за поклонение да се отворят. Негово Високопреосвещенство подчерта, че вярващите се нуждаят от духовна, емоционална и психическа подкрепа. „Нека всички работим заедно, за да дадем на вярващите това, от което се нуждаят.

Премиерът обяви, че от 14 юни 2021 местата за поклонение ще отворят при 15% капацитет, а малко по-късно при 25 и 50%. Архиепископът и другите религиозни лидери обаче помолиха премиера да отвори с 15-процентовия капацитет два дни по-рано – събота, 12 юни. Премиерът обеща да разгледа това искане.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal