Архиепископът на Америка Елпидофор ще почете имения ден на Вселенския Патриарх в историческия Храм на Свети Апостол Вартоломей в Ню Йорк

In other languages: GR – EN


Превод: Йордан Георгиев

Архиепископ Елпидофор ще почете на Вселенския Патриарх в историческия Храм на Свети Апостол Вартоломей в Ню Йорк

На 11 юни 2021, Високопреосвещеният Архиепископ на Америка г-н Елпидофор ще възглави Архиерейската Божествена Литургия в памет на Светия всеславен Апостол Вартоломей в едноименния Храм в негова чест, който се намира в Мидтаун, Манхатън в Ню Йорк. Епископ Дийн Улф (Епископална англиканска църква в САЩ – Бел. прев.), предстоятел на Храма на Свети Вартоломей, с удоволствие предостави своето разрешение на Архиепископ Елпидофор за да бъде отпразнувано радостно това събитие.

Храмът на Свети Вартоломей е историческа епископална енория, основана през 1835 г. и разположена в източната част на Парк Авеню между 50-та и 51-ва улица, в Ню Йорк. Настоящата сграда на храма е построена през 1917 г. Архитектурният стил на храма принадлежи към Византийското възраждане (Неовизантийски стил – Бел. прев.) и е проектиран от известния американски архитект Бертрам Гудхю. На 31 октомври 2016 г. комплексът на Храма на Свети Вартоломей заедно комплекса от сгради на общността са определени като национален исторически паметник, поради тяхното значение като изключителни образци на църковната архитектура от началото на 20-ти век.

Божествената Литургия ще бъде отслужена в петък на 11 юни 2021 г. от 10:00 ч. (EST) и ще бъде предавана на живо в профилите в социалните мрежи на Архиепископ Елпидофор. Заради здравните мерки и мерките за безопасност, съучастието в Божествената Литургия ще бъде ограничено.

Снимка: Архив

Източник: goarch.org

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal