Александрийският Патриарх Теодор II получи златния ключ на Великия град Александрия | СНИМКИ

In other languages: GR – EN 


Превод: Йордан Георгиев

На 01 юни 2021, Патриархът на Александия и цяла Африка г-н г-н Теодор II беше приет в Губернаторския Палат на Великия град Александрия за да му бъде връчен златният ключ на град Александрия като израз и знак на безкрайно уважение, любов и признание за неговото неуморно и мнгостранно мисионерско дело в Египет и цяла Африка.

Негово Божествено Блаженство беше придружаван от Патриаршеския Епитроп на града Високопреосвещеният Митрополит на Навкратида г-н Наркис (Нарцис).

Предстоятелят на Православната Църква на Африка Патриарх Теодор, чиято катедра на Второпрестолната Патриаршия в Православието се намира на това място около 2000 години в града, създаден от Александър Велики бе топлосърдечно приет от Губернатора на този Велик град.

Всъщност, Губернаторът на Александрия г-н Мохамед Ал Шериф беше този, който отбеляза по време на срещата му с Патриарх Теодор, че градът още от основаването му е гръцки.

Губернаторът Ал Шериф за да създаде висша символика на срещата връчи златния ключ на града на Александрийския Патриарх пред бюста на Александър Велики. Това е най-висшето почетно отличие на град Александрия, което бе връчено на Патриарх Теодор като израз на уважение и признателност към неговото дело не само в Египет, но и в цяла Африка.

Г-н Ал Шериф подчерта също, че винаги ще подкрепя Александрийската Патриаршия във всякакъв аспект. Губернаторът добави, че Патриарх Теодор II заради огромното му мисионерско дело на континента Африка е смятан от неговата страна за посланик на Египет във всяка една африканска държава.

От своя страна, Патриархът с радост благодари на Губернатора за гостоприемството и за връченото голямо почетно отличие, на което той отвърна с дарове на любов, огромна благодарност и уважение, подчертавайки дългогодишните връзки, които ги свързват, още когато г-н Ал Шериф заема различни длъжности в града.

След това, Патриархът заедно с г-н Ал Шериф в присъствието на Митрополита на Навкратида г-н Нарцис обсъдиха различни въпроси от общ интерес, главно по отношение на Гръкоправославната Патриаршия на Александрия и нейното дело във Великия град и като цяло в Египет.

Патриархът пожела много успехи и сила в службата на Губернатора и неговия екип, към които Патриархът има лични наблюдения и на които се възхищава.

Източник: ekalexandria.org

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal