Начало » Новини » Светът » Адвокатът на йеромонах Теофилактос: Закупил е химическото вещество през интернет за 40 евро. Ще поискаме съдебно-психиатрична експертиза | VIDEO

Адвокатът на йеромонах Теофилактос: Закупил е химическото вещество през интернет за 40 евро. Ще поискаме съдебно-психиатрична експертиза | VIDEO

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

37-годишният йеромонах Теофилактос Комбос, който заля със сярна киселина седем митрополити, един архимандрит, двама адвокати и един полицай, по време на съдебно заседание в Мони Петраки „е психично болен, за което ще поискаме да се назначи съдебно-психиатрична експертиза“, заяви в интервю за ЕРТ, адвокат Андреас Теодоропулос.

Деянието, което той извърши съгласно чл. 34 премахва вменяването на вина. Имаме си работа с психично болен, който се е опитал да си сложи край на живота преди месец и половина“, заяви г-н Теодоропулос пред сградата прокуратурата на Атина, където 37-годишният йеромонах Теофилактос Комбос ще бъде отведен.

Той се намира в тежка депресия. Ще поискаме съдебно-психиатрична експертиза. Ако твърденията му, че е психично болен не издържат, ще си дам самоотвод като негов защитник“, отбеляза той.

Предварително се извиняваме на жертвите. Каза ми, че е платил „химическото вещество“ срещу 40 евро от интернет“, каза в заключение адвокат Андреас Теодоропулос.

Източник: lawandorder.gr

Още по темата, вижте тук:

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal