Χωρίς πιστούς οι ιερές ακολουθίες στο Νταγκεσταν – Έξαρση του κορονοϊού σε περιοχές της Ρωσίας

In other languages: ENBG


Του Κώστα Ονισένκο

Χωρίς πιστούς θα πραγματοποιούνται Λειτουργίες στους ναούς της ρωσικής περιφέρειας Νταγκεστάν εξαιτίας περιορισμών που σχετίζονται με την διάδοση του κορονοϊού.

Το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί έξαρση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, γεγονός που αναγκάζει τις αρχές να επαναφέρει περιορισμούς, μεταξύ άλλων και στους χώρους λατρείας.

“Αποφασίζεται: οι υπεύθυνοι των θρησκευτικών οργανώσεων όλων των δογμάτων στο Νταγκεστάν από τις 21 Ιουνίου μέχρι και την λήξη του καθεστώτος αυξημένης ετοιμότητας στην επικράτεια της δημοκρατίας (Νταγκεστάν) να μην επιτρέπεται η διεξαγωγή λειτουργιών με την παρουσία ανθρώπων (πιστών).

Για την πρόσβαση των πολιτών στις λειτουργίες να χρησιμοποιούνται ζωντανές μεταδώσεις μέσω Διαδικτύου, τηλεόρασης και άλλους τρόπους απομακρυσμένης επικοινωνίας” αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης της “Ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την επίβλεψη στον τομέα προστασίας δικαιωμάτων των καταναλωτών και της ευημερίας του ανθρώπους” – εν συντομία “Rospotrebnadzor”

Ακόμα αποφασίστηκε η διεξαγωγή καθημερινής θερμομέτρησης των ιερωμένων και ο περιορισμός των συμμετεχόντων σε γάμους, βαφτίσια, μνημόσυνα κ.λπ.

Καθημερινά όλες οι επιφάνειες στους ναούς θα πρέπει να καθαρίζονται ενώ θα πρέπει να καθαρίζονται και όλα τα θρησκευτικά αντικείμενα μετά από την κάθε χρήση τους. Συνίσταται η απολύμανση και του αέρα στους χώρους λατρείας.

Για λόγους προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού ακυρώθηκε και μια μεγάλη θρησκευτική πεζοπορία που είχα προγραμματιστεί για τις 26 – 27 Ιουνίου στην περιοχή του Κουμπάν.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal