Σύσκεψη Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου και πρωθυπουργού Ontario Doug Ford για το άνοιγμα των εκκλησιών

In other languages: ENBG


Στις 3 Ιουνίου 2021, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες συνεδρίασαν διαδικτυακά με τον πρωθυπουργό Doug Ford και συζήτησαν το θέμα του ανοίγματος των χώρων λατρείας. Έλαβε μέρος και ο π. Π. Αυγερόπουλος.

Συμμετείχαν αρκετοί υπουργοί και ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όπως η εντιμ. Christine Elliott, Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Υγείας, ο εντιμ. Monte McNaughton, Υπουργός Εργασίας, ο κ. Will Bouma, βοηθός του πρωθυπουργού και ο Δρ. David Williams, αρχίατρος, κύριος υπεύθυνος για την υγεία στο Οντάριο.

Ο πρωθυπουργός Ford ευχαρίστησε τους θρησκευτικούς ηγέτες για κάθε προσπάθεια την οποία καταβάλλουν για τη στήριξη των πιστών, μάλιστα σε αυτή την περίοδο του κορωνοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εκπροσώπους για τις προσπάθειες που καταβάλλουν στο ζήτημα της υγείας και για το άνοιγμα και τη λειτουργία των χώρων λατρείας. Ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Οι πιστοί χρειάζονται τις θρησκευτικές ακολουθίες για την πνευματική, συναισθηματική και ψυχική τους υγεία. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη αυτή των πιστών».

Ο πρωθυπουργός Doug Ford και ο Δρ. D. Williams ανακοίνωσαν, ότι οι χώροι λατρείας από 14ης Ιουνίου 2021 θα ανοίξουν κατά 15% του χώρου και σύντομα κατά 25% και 50%. Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και οι θρησκευτικοί ηγέτες παρακάλεσαν τον πρωθυπουργό να αρχίσει το άνοιγμα των χώρων λατρείας δύο ημέρες νωρίτερα, ήτοι το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021. Υποσχέθηκαν να το μελετήσουν. Η Αρχιεπισκοπή συνεργάστηκε και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με κυβερνητικούς παράγοντες και με όλες τις θρησκευτικές κοινότητες για να διασφαλιστεί ότι οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν και θα λειτουργούν με ασφάλεια και σεβασμό στους κανονισμούς.

Φώτο: Αρχέιο

Πηγή: Ἱερά Ἀρχιεπισκοπὴ Καναδᾶ | Greek Orthodox Archdiocese of Canada

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal