Στη Ρωσική Εκκλησία θεωρούν ότι εναντίων της Ρωσίας χρησιμοποιείται «βιολογικό όπλο» – COVID-19

In other languages: RUSUKR – BG


Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Ιλαρίωνας (Αλφέεβ) δήλωσε ότι εναντίων της Ρωσίας έχει χρησιμοποιηθεί βιολογικό όπλο, δηλαδή Covid-19, και για αυτό χρειάζεται να γίνει επιστράτευση, όπως κατά τη διάρκεια ενός πολέμου. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι λόγος γίνεται ουσιαστικά για πόλεμο, επειδή εναντίων μας χρησιμοποιήθηκε βιολογικό όπλο, και είναι ένας πόλεμος για την εξολόθρευση των ανθρώπων» ανέφερε ο Μητροπολίτης στην εκπομπή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Ο ίδιος συνέκρινε την κατάσταση σχετικά με τον κορονοϊό με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έδωσε «συμβουλές» στη ρωσική ηγεσία πως να νικήσουν σε αυτό τον «πόλεμο».

«Όταν έγινε ο μεγάλος πατριωτικός πόλεμος (Β’ ΠΠ), πραγματικά υπήρξαν πολλοί εθελοντές. Εάν όμως στο μέτωπο πήγαιναν μόνο εθελοντές δεν θα κερδίζαμε αυτό τον πόλεμο αλλά θα τον χάναμε. Προκηρύχθηκε γενική επιστράτευση. Και εμείς, για να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο, πρέπει να ανακοινώσουμε γενική επιστράτευση» πρότεινε ο ιεράρχης. Ο Αλφέεβ συνέστησε σε όλους τος Ρώσους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού ενώ χαρακτήρισε όσους δεν εμβολιάστηκαν ως πιθανή απειλή όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους. 

Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν με αφορμή την απόφαση του δήμου της Μόσχας για υποχρεωτικό εμβολιασμό του 60% των εργαζομένων, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το κοινό. Ενώ παλαιότερα η Ρωσική Εκκλησία είχε εκφραστεί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, μόλις πάρθηκε αυτή η απόφαση από τις πολιτικές αρχές της πόλης, το Πατριαρχείο Μόσχας φαίνεται ότι αναθεώρησε τις απόψεις του. 

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας (Αλφέεβ) έχει εκφραστεί επανειλημμένα κατά της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Πηγή: df.news

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal