Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου | ΦΩΤΟ


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, σήμερα Σάββατο μετά την Πεντηκοστή, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και το τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος και ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Συμπροσευχόμενος παρέστη στο Άγιο Βήμα ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, κάνοντας αναφορά στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής που σήμερα αποδίδεται, καθώς και στον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιγνάτιο, στο έργο και στην διακονία του στην Εκκλησία.

Μετά την τέλεση του Μνημοσύνου, οι Αρχιερείς, οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και οι Βουλευτές οι οποίοι παρίσταντο, κατευθύνθηκαν πίσω από το Ιερό του Ναού στον τάφο του Μακαριστού Αρχιερέως, όπου και τελέσθηκε νεκρώσιμο τρισάγιο.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε του Αρχιερείς και τους παρευρισκόμενους για την αγάπη τους και την παρουσία τους με σκοπό να τιμήσουν το πρόσωπο του μακαριστού Προκατόχου του.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal