Παναγιώτης Ανδριόπουλος: «Να παρατηθεί τώρα ο Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς»

In other languages: BG


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου – καθηγητή Θεολογίας

Η είδηση είναι στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες: Ιερέας συνελήφθη στο Αγρίνιο με την κατηγορία βιασμού δύο ανήλικων κοριτσιών πριν από χρόνια, ενώ κατά την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε στην κατοχή του  πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Πρόκειται, λέει το ρεπορτάζ, για αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν στις εισαγγελικές Αρχές κοινοποιήθηκε καταγγελία για τον 49χρονο ιερέα, που αφορούσε σε ιστορία που φέρεται να διαδραματίστηκε στο παρελθόν.

Μετά την σύλληψη του ιερέα η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σχετικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου μετά το γεγονός της συλλήψεως ιερέως από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ενημερώνουμε ότι με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο ιερέας τίθεται σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον

Νομίζουμε πως η υπόθεση είναι μονόδρομος για τον μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Ο μητροπολίτης Κοσμάς δεν μπορεί να μην ήξερε. Εδώ ξέρουμε άλλοι κι άλλοι…

Ο αποκλειστικός υπεύθυνος, κατά τον νόμο της Εκκλησίας, για τον βιαστή ιερέα είναι ο Επίσκοπός του, ο οποίος περίμενε (;) την αστυνομία να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ! Άλλωστε γνωρίζει και ο ίδιος ότι παραπέμπεται οσονούπω και από την Ιερά Σύνοδο για άλλα θέματα… Ξέρει εκείνος τι εννοώ…

Πηγή: flamis.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal