Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος εισήχθη σε σοβαρή κατάσταση στο Νευρολογικό Θάλαμο του Νοσοκομείου Tokuda Σόφιας | AUDIO

In other languages: EN


Χθες από το Doxologia Infonews σας ενημερώσαμε ότι αξιωματούχοι (λαϊκοί και κληρικοί) της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ενημερώσουν ότι τα μεσάνυχτα στις 15 – 16 Ιουνίου 2021, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος μεταφέρθηκε επειγόντως και κρυφά στο Νευρολογικό Θάλαμο του Νοσοκομείου Tokuda στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Η μυστηριώδης δράση οργανώθηκε και πάλι από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του – λαϊκούς και κληρικούς, στους οποίους ανατέθηκε η φροντίδα της υγείας του.

Σήμερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας π. Νικόλαος Γκεοργκίεφ, δήλωσε στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (БТА) τα εξής:

«Από αυτήν την ώρα, δεν έχω πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Πατριάρχου Νεοφύτου. Πληροφορίες για την υγεία του Πατριάρχη θα προέρχεται μόνο από την ομάδα του, ή από τον προϊστάμενο του γραφείου του, ή από τον προσωπικό του ιατρό, ή από τον Γραμματέα της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας. Το ζήτημα της υγείας του Πατριάρχη είναι κατά κάποιο τρόπο ένα προσωπικό ζήτημα, και μόνο εκείνοι που είναι πιο κοντά του μπορούν να πουν. Ο Πατριάρχης Νεόφυτος βρίσκεται στο νοσοκομείο Tokuda από χθες, αλλά ξέρω ότι η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή. Το γνωρίζω αυτό από τον Γενικό Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας Επίσκοπο Γεράσιμο».

Σήμερα το πρωϊ ο Σεβ. Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ έδωσε συνέντευξη στο NOVA TV και επιβεβαίωσε τις χθεσινές πληροφορίες του Doxologia Infonews για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Βουλγαρίας.

Επάνω από 200 μέσα μαζικής ενημερώσεως στην Βουλγαρία δημοσίευσαν και αναδημοσίευσαν την είδηση για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του.

Οι αξιωματούχοι του Πατριαρχείου Βουλγαρίας κατηγόρησαν τα ΜΜΕ παραποιημένες ειδήσεις! Δυστυχώς, οι παραποιημένες ειδήσεις προέρχονται από το ίδιο το Πατριαρχείο.

Πριν απο λίγο από τον ιστότοπο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας που ελέγχεται από την ομάδα που είναι κοντά στον Πατριάρχη ανακοίνωσαν ψευδείς πληροφορίες για την υγεία του, τα εξής:

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση του είναι σταθερή και αισθάνεται καλά, ευχαριστώντας όλους για την προσοχή και την προσευχή τους.

Καλούμε τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται τον εαυτό τους να απέχουν από την δημοσίευση μη επαληθευμένων γεγονότων και το κοινό να μην εμπιστεύεται αμφιλεγόμενους ιστοτόπους που σκόπιμα διαδίδουν παραποιημένες ειδήσεις

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δεν εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Είναι ψέμα αυτό. Εισήχθη για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του.

Ο Αρχισυντάκτης του Doxologia Infonews κ. Iordan Georgiev τηλεφώνησε στους ιατρούς του Πατριάρχη στο Νευρολογικό Θάλαμο που βρίσκεται του νοσοκομείου Tokuda στην Σόφια να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του.

Η θεράπουσα ιατρός του δήλωσε «δεν επιτρέπουνται να δώσουμε πληροφορίες σχετικά με την υγεία του Πατριάρχη» που βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Ο κ. Georgiev της ρώτησε: «Ποιος σας απαγόρευσε να δώσετε πληροφορίες; Η ιατρός του είπε ότι δεν μπορούσε να πει ούτε αυτό. Ακολούθως έκλεισε το τηλέφωνο».

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που το Πατριαρχείο Βουλγαρίας αποκρύπτει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Νεοφύτου. Από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους έως σήμερα, ο Πατριάρχης Νεόφυτος εισήχθη πολλές φορές στο νοσοκομείο Tokuda λόγω της επιδεινούμενης υγείας του.

Και όλα αυτά κρύβονται από τον Χριστεπώνυμο Λάο και την βουλγαρική κοινωνία γενικώς.

Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά του Πατριάρχείου Βουλγαρίας είναι μια συμπεριφορά από άλλες σκοτεινές εποχές για την ανθρωπότητα, δηλαδή των κομμουνιστικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπου τα πάντα είναι κρυμμένα από τους πιστούς.

Για το λόγο αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλγάρων πολιτών δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο Πατριαρχείο.

Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Ο Θεός να τον βοηθήσει να επιστρέψει σύντομα υγειής στα καθήκοντά του γερός και δυνατός.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal