Νορθ-Κόουτ: Η πανήρυρις της Ι.Μ. “Άξιον Εστίν” και ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχου | ΦΩΤΟ


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, σε κλίμα χαρμόσυνο και πανηγυρικό, εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας “Άξιον Εστίν” στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή “Άξιον Εστίν”, Αρχιεπισκοπικό ναό της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, και η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 10 Ιουνίου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμο ημέρα, το πρωί της Παρασκευής, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Περιφερείας.

Στην ομιλία του, ο π. Ευμένιος αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία των εκκλησιαστικών πανηγύρεων για τους πιστούς, καθώς επίσης στους εορταζόμενους Αγίους και ειδικότερα στον Άγιο Απόστολο Βαρθολομαίο, διακρίνοντας πως αξιώθηκε από τον Θεό να διαδώσει τον λόγο του Θεού. “Ανεξαρτήτως της εποχής που ζούμε”, επισήμανε ο Πανοσιολογιώτατος, “με απόλυτη πίστη, οφείλουμε και εμείς να διαδίδουμε τον λόγο του Θεού, μέσω των πράξεών μας”.

Ο π. Ευμένιος μίλησε επίσης εγκάρδια για το πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ εξέφρασε τις θερμές ευχές του κλήρου και των πιστών που εκκλησιάστηκαν. Έπειτα όλοι, κλήρος και λαός, έψαλαν την φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, έγινε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας Άξιον Εστί πέριξ της Ιεράς Μονής.

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal