Μοσχοβίτικη πίεση: Ο Ρώσος Μητροπολίτης εν Μπορισπόλ Αντώνιος στον Πατριάρχη Αντιοχείας | ΦΩΤΟ

In other languages: BG UKR


Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη είχε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 αντιπροσωπεία της Μοσχοβίτικης εν Ουκρανία Εκκλησίας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας πρακτώρων από το Κρεμλίνο είναι ο Ρώσος Μητροπολίτης εν Μπορισπόλ κ. Αντώνιος Πάκανιτς, συνοδευόμενος από τον Ρώσο Πρωθιερέα Νικόλαο Ντανίλεβιτς. Οι δυο νυχθημερόν υβρίζουν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Η επίσκεψη του Ρώσου Ιεράρχη από την Ουκρανία στον Πατριάρχη Αντιοχείας πραγματοποιείται με αφορμή την «οικονομική βοήθεια», που θα παραδώσει για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020.

Η επίσκεψη ενός άλλου Ρώσου Ιεράρχη από την Ουκρανία ή Μοσχοβισία τον περασμένο μήνα στον Πατριάρχη Ιωάννη ΙΑ΄ δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πίεση της Μόσχας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας να μην αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανία.

Είναι καιρός να παρέμβει άμεσα η Ελληνική κυβέρνηση πιο σοβαρά στην Συρία για να προστατεύσει την ελληνορθόδοξη μειονότητά της, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της που πρόσφατα υπέστησαν ρωσικό εκβιασμό και πίεση, βεβαίως, γενικά το ενδιφέρον της Ελλάδος στην Μέση Ανατολή.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ρωσικής εν Ουκρανία Εκκλησίας, ενώ τους ευχαρίστησε για την «σημαντική βοήθεια» και το ενδιαφέρον τους για την Εκκλησία της Αντιόχειας.

Επίσης «οι δύο πλευρές συζήτησαν γενικά την κατάσταση που επικρατεί στην Ορθοδοξία», όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Μητροπολίτης ενημέρωσε τον Πατριάρχη Αντιοχείας για την εκκλησιαστική κατάσταση εν Ουκρανία. Με άλλα λόγια, ο Μητροπολίτης Αντώνιος για άλλη μια φορά εξαπατά και ψεύδισε τον Πατριάρχη Αντιόχειας για την πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας τόνισε «την σημασία να παραμείνει η Ορθόδοξη Εκκλησία ενωμένη (Εκκλησία είναι ΜΙΑ – σσ.), ως μαρτυρία αγάπης στις δύσκολες μέρες που βιώνει ο πλανήτης».

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της επισκέψεως, ο Ρώσος Μητροπολίτης θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία και τον Μητροπολίτη Όρους Λιβάνου Σιλουανό.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal