Μητροπολίτης Κιέβου: Η Βίβλος ειναι η βάση ύπαρξης κάθε Χριστιανού

In other languages: EN


του Κώστα Ονισένκο

Στην παρουσίαση της μεγαλύτερης χειρόγραφης βίβλου παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος την Δευτέρα, στον Καθεδρικό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο.

Αυτή η μοναδική Βίβλος γραφόταν επί τρία χρόνια με τη βοήθεια περίπου 30.000 εθελοντών, ανάμεσα στους οποίους πρόεδροι της Ουκρανίας, πρωθυπουργοί, βουλευτές αλλά και απλοί άνθρωποι που ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτό το συμβολικό και θεάρεστο έργο.

Ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Επιφάνιος έγραψε ένα κομμάτι κειμένου στις 3 Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουκρανική Βιβλική Ένωση.

Η συγκεκριμένη Ένωση ήταν και ο εμπνευστής της δημιουργίας της συγκεκριμένης Βίβλου.

«Η Βίβλος είναι το Βιβλίο της ζωής και η βάση ύπαρξης του κάθε χριστιανού. Σε Αυτήν περιέχεται η Αλήθεια, την οποία έδωσε ο Θεός και ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να την αλλάξει ή να την αλλοιώσει, αν και τώρα υπάρχουν ορισμένες τέτοιες προσπάθειες, το βλέπουμε και το νιώθουμε αυτό.

Μας καλούν να πηγαίνουμε “με το ρεύμα της εποχής μας” αλλά η Αλήθεια είναι αναλλοίωτη εις τους αιώνες.

Εκείνος που ο Θεός κατέκρινε, εκείνο που απέρριψε ο άνθρωπος δεν μπορεί να το επιτρέψει, διότι τότε (σ’αυτή την περίπτωση) θα πάρουμε τον λάθος δρόμο, ο οποίος θα μας οδηγήσει στην πλήρη πτώση.

Για αυτό σήμερα, αυτή η χειρόγραφη Βίβλος ενώνει την Ουκρανία γύρω από την Θεϊκή Αλήθεια», είπε μεταξύ άλλων ο Επιφάνιος κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης.

Πηγή: orthodoxtimes.gr


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎