Κρίσιμες ώρες για τον ηγούμενο Εφραίμ – Επικοινωνία Οικουμενικού Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τους πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου

Το έργο των ιατρών στον Ευαγγελισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο – Δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή – Σε ανοικτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου οι πατέρες της Μονής Βατοπεδίου – Επικοινωνία Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου με τους πατέρες της Μονής Βατοπεδίου

In other languages: ENBG RO UKR


Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr, εξαιρετικά κρίσμη θεωρείται αυτή τη στιγμή από τους θεράποντες ιατρούς η κατάστασταση της υγείας του ηγούμενου Εφραίμ, που διασωληνώθηκε την Παρασκευή,  καθώς δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή και ο πυρετός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα μεταξύ 39-40. Η υγεία του, όπως είναι γνωστό, είναι πολύ επιβαρυμένη και το έργο των ιατρών στον Ευαγγελισμό γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ο 64χρονος κληρικός πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιολογικά).

Οι πατέρες της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται για δέκατη ημέρα, ενώ, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του βρίσκεται ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Σε διαρκή επικοινωνία με τους μοναχούς στο Βατοπέδι βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το Άγιον Όρος.

Χθες εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πατέρες της Μονής, που είχαν σύναξη, και μίλησε με όλους σε ανοικτή ακρόαση. Τους ενίσχυσε με τα λόγια του, τους παρηγόρησε και τους διαβεβαίωσε ότι και ο ηγούμενος και όλοι οι πατέρες είναι στην προσευχή του. Οι πατέρες τον ευχαρίστησαν για την στήριξή του και εξέφρασαν την ελπίδα πως σύντομα ο ηγούμενος θα επιστρέψει υγιής στην Μονή Βατοπεδίου.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal