Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Ρώσος Μητροπολίτης εν Λουγκάνσκ Ουκρανίας κ. Μητροφάνης

In other languages: RUS – UKRBG


Στις 18 Ιουνίου ε.ε. εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 59 ετών ο Ρώσος Μητροπολίτης εν Λουγκάνσκ και εν Αλτσέβσκι κύρος Μητροφάνης, Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής εν Ουκρανίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως αναφέρει ο ιστότοπος eparhia.lg.ua.

Ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα εμφράγματος του μυοκαρδίου, κοινώς γνωστό ως καρδιακή προσβολή.

Γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1962 στην πόλη Belogorie, στην περιοχή Khmelnytsky. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Οδησσού και τη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας, ο Ρώσος Μητροπολίτης εν Λουγκάνσκ Μητροφάνης συμμετείχε στην δημιουργία μιας «Επιτροπής για θρησκευτικά και πνευματικά θέματα» της τρομοκρατικής οργάνωσης της λεγομένης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ» στην Ανατολική Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του, ένας από τους ηγέτες των Ρώσων τρομοκρατών και των κατακτητών, Α. Λίτσοφ, είχε δηλώσει ανοιχτά ότι ο Μητροπολίτης Μητροφάνης συμμετείχε προσωπικά στην σύσταση της προαναφερθείσας επιτροπής, καθώς και ότι ο ίδιος είχε διοριστεί επικεφαλής αυτής της επιτροπής.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ» είναι τρομοκρατικές οργανώσεις που με την υποστήριξη της Ρωσίας, κατέλαβαν μέρος των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας.

Και οι δύο τρομοκρατικοί οργανισμοί δημιουργήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και υποστηρίχθηκαν από το Κρεμλίνο, από το οποίο, μεταξύ άλλων, οι τρομοκράτες δέχονται μαχητές, εκπαιδευτές, καθώς και βαρύ εξοπλισμό, όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα.

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει και με την κατά τόπους υποστήριξη της Ρωσικής εν Ουκρανία Εκκλησίας όπου κάποιοι από τους μητροπολίτες, τους ιερείς και τους πιστούς κρύβουν όπλα και τρομοκράτες.

Ο Θεός να τον αναπαύσει! Αιωνία η μνήμη αυτού!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal