Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Είχε νοσήσει με κορωνοϊό

In other languages: BG


Εκοιμήθη σήμερα, Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης, κατά σάρκαν αδελφός του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρου.

Έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό σε ηλικία 69 ετών, ο οποίος υπηρετούσε την Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου από τα παιδικά του χρόνια. Ο Αρχιμανδρίτης διαγνώσθηκε θετικός στη νόσο Covid-19 και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ιδιαίτερα

Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Αλέξιος ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου έδινε μάχη με τον κορωνοϊό. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Πάφου στον θάλαμο COVID- 19, ωστόσο αργότερα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΓΝ Λευκωσίας.

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης η Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου «Ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στην Κύπρο ανακοινώνουν με βαθύτατη θλίψη την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ του εκ των αδελφών της Μονής, Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα. «Ευχόμαστε ολοθύμως όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κατατάξει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων».

Τα σχετικά με την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα».

Πηγή: sigmalive.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal