Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: Φέρνει ξανά τους νέους κοντά στην Εκκλησία | VIDEO

In other languages: BG


Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Ένας άνθρωπος νέος στην ηλικία, πολύ καλλιεργημένος, με βαθιά πίστη στην Ορθοδοξία και πολύ μεγάλη ενέργεια, που είναι απαραίτητο συστατικό για το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει ως επικεφαλής ιεράρχης της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη μακρινή ήπειρο.

Το μορφωτικό του επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Εκτός από τις ανώτατες εκκλησιαστικές σπουδές του, έχει master στη Χριστιανική ηθική, από το πανεπιστήμιο της Βοστώνης, στην Ιστορία της Επιστήμης από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και  σε ένα πολύ σημαντικό σύγχρονο επιστημονικό τομέα, αυτόν της βιοηθικής από το πανεπιστήμιο του Monash.

Σε μια σύντομη επίσκεψή του στην Ελλάδα προ ημερών, μας έκανε την τιμή να μας μιλήσει για το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας. Μίλησε επίσης για την προσπάθεια που κάνει για την επανένωση και των τελευταίων σχισματικών Ελληνικών κοινοτήτων. Για την επιστροφή των νέων στους κόλπους της εκκλησίας. Για το τεράστιο έργο που επιτελούν τα επίσημα Ελληνικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής, στο να διατηρηθούν ζωντανές οι παραδόσεις, η Ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός μας. Για το ρόλο της Θεολογικής σχολής της Αρχιεπισκοπής και τέλος για το Μουσείο Ομογένειας που ετοιμάζει η Αρχιεπισκοπή στο Σίδνεϊ.

Πηγή: pontosnews.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal