Шестмесечен архиерейски помен за блаженопочившия Митрополит на Лангадас Йоан | СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Doxologia INFONEWS

Днес на 16 май 2021, Неделя на Мироносиците, в тържествена и духовно пасхална атмосфера, в Свещената Митрополия на Лангадас, Лити и Рендини беше отбелязан празникът Събор на Светите отци и мъченици от Лангадас, чийто празник беше установен от блаженопочившия Митрополит на Лангадас, Лити и Рендини г-н Йоан (Тасиас).

Център на тържествата в града беше Свещеният Храм Успение Богородично в Лангадас, който е бил открит на днешния ден през 1998 г. от тогавашния блаженопочивш Митрополит на Лангадас г-н Спиридон.

За тази цел, беше отслужена Тържествена Архирейска Божествена Литургия, възглавена от Високопреосвещения Митрополит на Аркалохори, Кастели и Вианос г-н Андрей в съслужение с Високопреосвещения Митрополит на Серес и Нигрита г-н Теолог, наместник на овдовявалата Митрополия на Лангадас както и с клирици от Епархията.

Преди края на Божествената Литургия, двамата Архиреи отслужиха шестмесечен Архирейски помен за блаженопочившия Митрополит на Лангадас, Лити и Рендини, който изгуби битката с коронавирусната инфекция на 15 ноември 2020.

На богослужението съучастваха представители на местната власт, общественици, преподаватели от Богословския факултет на Аристотелския университет в Солун и вярващия христолюбив народ. Богослужението беше извършено при стриктното спазване на всички мерки срещу коронавирусната инфекция.

След края на Божествената Литургия, двамата Архиреи заедно с други клирици и християни отидоха в Свещения Митрополитски Храм на Света Параскева в Лангадас, където отслужиха и Архирейски Трисагий на гроба на вечнопаметния Митрополит на Лангадас г-н Йоан, чийто гроб се намира зад Свещения Олтар.

Бог да го прости! Вечна му памет!

Източник: OrthodoxTimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal