Начало » Разни » COVID-19 » Църковният хор „Свети Йоан Дамаскин“ извести Възкресението на нашия Господ Иисус Христос в болниците на град Арад, Румъния

Църковният хор „Свети Йоан Дамаскин“ извести Възкресението на нашия Господ Иисус Христос в болниците на град Арад, Румъния

In other languages: RO


Автор: Йордан Георгиев

На 2 май 2021 г., в Деня на Христовото Възкресение византийският църковен хор „Свети Йоан Дамаскин“ извести Възкресението Христово на лекарите и тези, които са на леглото на страданията в болниците в град Арад.

Да, това е жест, жест на душата, жест, който има значение, жест, който просветлява, но който преди всичко говори фактически за жертвата и любовта. Това е така, защото докато всеки от нас остана, седна и се наслади заедно със семействата си на този велик празник, в същото време псалтите от хора „Свети Йоан Дамаскин“ отидоха за да занесат новината за Възкресението на нашия Господ Иисус Христос там, където е най-необходимо да се чуе – в болниците, където има страдащи хора.

Така, те започнаха в 15:00 ч., спазвайки санитарните мерки на защита, пеейки на всички, че Христос Възкръсна от мъртвите, което изпълни с радост и надежда душите на страдащите хора. А тези, които са ги чували да пеят поне веднъж … знаят, че те не само пеят, но правят едно тайнствено пътешествие към душите на тези, към които се обръщат.

И тези, на които във възкресния ден беше казано, че ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА, бяха онези от окръжната болница, педиатрия I и II, общинската болница и туберкулозната болница в Арад, където свещите, Светата Светлина и Пасхата, изпълниха с радост и надежда деня на медицинския персонал и лежащите на легло наши ближни.

И въпреки че бихме искали да кажем, че това е една уникална инициатива, тя изобщо не е такава, тъй като подобни акции изобщо не са чужди на псалтите от град Арад, които създават навик да посаждат доброто там, където е нужно и необходимо.

Хубаво е, когато свикнем с доброто.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!“, пишат от Glasul Cetății.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal