Христос Воскресе от Гърция: Последование на Възкресение Христово и Пасхална Божествена Литургия от Катедралния Храм на Благовещение в Атина | LIVE VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

Около 20:00 ч. започна последованието на Възкресение Христово в Катедралния Храм Благовещение Богородично в Атина. С този час започнаха всички богослужения на територията на Гърция заради вечерния час, което не позволява богослужението да бъде след 24:00 ч.

В 20:58 ч. Негово Блаженство Архиепископът на Атина и цяла Гърция поздрави всички с „Христос Воскресе!“, като всички му отговориха с „Воистина Воскресе!“.

След това всички заедно няколко пъти запяха пасхалния тропар: „Χριστός Ἀνέστη ἐκ νεκρῶν… / Христос възкръсна от мъртвите… / Христос восекресе из мертвих…“.

Малко преди 21:00 ч. започна Пасхалната Божествена Литургия, която e възглавена от Негово Блаженство в съслужение с двама от Викарните си Епископи на Ореон г-н Филотей, Главен секретар на Свещения Синод на Еладската Църква и на Еврипос г-н Хрисостом, както и с редица архимандрити и свещеници от Архиепископията.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

В момента ви предоставяме възможност да съучаствате в Божествената Литургия в Атина на живо:


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal