Тържествено откриване на официалната резиденция на Предстоятеля на Православната Църква на Украйна | СНИМКИ

In other languages: UKR GREN


Автор: Александър Иванов

На 24 май 2021 тържествено бе открита официалната резиденция на Предстоятеля на Православната Църква на Украйна, предава пресслужбата на ПЦУ. Става въпрос за Митрополитски дом, намиращ се на територията на Златовърхия Монастир Свети Архангел Михаил в Киев.

Митрополитският дом е работната и жилищната резиденция на Предстоятеля, където по-специално ще се провеждат заседания на Свещения Синод и други официални събития.

Сградата на резиденцията се намира до Златовърхия Катедрален Храм (монастирския храм). Издигната е през 1894 по проекта на архитект Володимир Николаев като дом на певците от архиерейския хор на Златовърхия Монастир. След това, през 2019-2021 сградата е реставрирана, ремонтирана и модернизирана.

На откриването на резиденцията бяха поканени представители на медиите, които имаха възможност да посетят Митрополитския дом и да разговарят с Предстоятеля.

В церемонията по откриването участваха и членове на Свещения Синод на ПЦУ.

Първата работна среща, която се проведе в Митрополитския дом след неговото откриване, беше редовното заседание на Свещения Синод на ПЦУ.

Резиденцията бе осветена от Киевския Митрополит Епифаний ден по-рано, на 23 май.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal