Триархиерейска Божествена Литургия за празника на Свети Георги Победоносец в празнуващия Патриаршески Храм във Фенер | VIDEO

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

Днес на 03 май 2021, на Светли понеделник, Светата Православна Църква празнува паметта на Свети Георги Победоносец, чийто празник е на 23 април. Но поради това, че празникът тази година е по време Великия пост се празнува на Светли понеделник. На този ден празнува и Патриаршеският Храм на Свети Георги във Фенер.

За празника беше отслужена Триархиерейска Божествена Литургия в Патриаршеския Храм, възглавена от Високопреосвещения Митрополит Старец на Принцовите острови г-н Димитрий в съслужение с Митрополитите на Мириофито и Перистаси г-н Ириней и на Сасими г-н Генадий.

По време на Божествената Литургия беше отслужено и установеното петохлебие за вярващите християни в Америка, но и за всички вярващи чеда на Вселенския Престол, които се намират по цялата земя.


Ако в България бяхме възприели правилната дата за отбелязване на празника на Свети Георги, а именно на 23 април и принципа за полуподвижност на този голям за Христовата Църква празник, днес също щяхме да го празнуваме.

Защо в България не празнуваме Свети Георги на 23 април, както е редно, а го празнуваме на 06 май, за да угодим някому, вижте тук.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎