Начало » Новини » Светът » Триархиерейска Божествена Литургия за празника на Свети Георги Победоносец в празнуващия Патриаршески Храм във Фенер | VIDEO

Триархиерейска Божествена Литургия за празника на Свети Георги Победоносец в празнуващия Патриаршески Храм във Фенер | VIDEO

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

Днес на 03 май 2021, на Светли понеделник, Светата Православна Църква празнува паметта на Свети Георги Победоносец, чийто празник е на 23 април. Но поради това, че празникът тази година е по време Великия пост се празнува на Светли понеделник. На този ден празнува и Патриаршеският Храм на Свети Георги във Фенер.

За празника беше отслужена Триархиерейска Божествена Литургия в Патриаршеския Храм, възглавена от Високопреосвещения Митрополит Старец на Принцовите острови г-н Димитрий в съслужение с Митрополитите на Мириофито и Перистаси г-н Ириней и на Сасими г-н Генадий.

По време на Божествената Литургия беше отслужено и установеното петохлебие за вярващите християни в Америка, но и за всички вярващи чеда на Вселенския Престол, които се намират по цялата земя.


Ако в България бяхме възприели правилната дата за отбелязване на празника на Свети Георги, а именно на 23 април и принципа за полуподвижност на този голям за Христовата Църква празник, днес също щяхме да го празнуваме.

Защо в България не празнуваме Свети Георги на 23 април, както е редно, а го празнуваме на 06 май, за да угодим някому, вижте тук.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal