Сръбският Патриарх и Йерарсите от Свещения Архиерейски Синод гостуваха на престолонаследника Александър Караджорджевич | СНИМКИ


Автор: Александър Иванов

Престолонаследникът Александър Караджорджевич бе домакин в резиденцията си в Белград на гостуването на Сръбския Патриарх Порфирий и Йерарсите от Свещения Архиерейски Синод.

«За мен беше огромна чест и удоволствие да бъда домакин на Сръбския Патриарх г-н г-н Порфирий, Митрополитите и Епископите на Сръбската Православна Църква на традиционния обяд в Белия дворец в чест на редовната годишна среща на Свещения Архиепископски Събор на Сръбската Православна Църква.

Ценим това традиционно събитие от години, защото то е пример за хармония и сътрудничество за общото благо. Църквата и Короната са двете институции у нас, които носят стабилност.

През тази година на изкушение загубихме големи духовни пастири, които с живота и делата си, следващи Христос оставиха голяма следа. Вярвам, че Църквата, начело с Патриарх Порфирий, ще продължи в единство и хармония да води сръбския народ», написа на Facebook страницата си престолонаследника на сръбкия кралски престол Негово Кралско Височество Александър II Караджорджевич.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal