„Сръбска ку*во, разкопчавам си ципа“: В Черна гора спортисти препикаха храм и нападнаха жена на свещеник

Црква Светог Николе у Котору

In other languages: SRB


Автор: Александър Иванов

Депутатът-член на Демократическата партия на социалистите в Черна гора и бивш състезател по водна топка от Приморац Данило Аджич е в центъра на голям скандал, който разтърси Черна гора, предава Nova.rs.

Аджич, в компанията на бившия футболист на Бокел Милош Баничевич и каратиста Филип Кривокапич, са осквернили входната врата на храма Свети Николай в град Котор, Черна гора. Инцидентът се е случил в нощта на 02 срещу 03 май 2021.

Според информацията, те са уринирали по вратата на храма, а Аджич е обидил съпругата на которския свещеник Неманя Кривокапич.

На споменатия ден, в 00:20 ч. видях три пияни момчета и след това ги чух да си казват, цитирам: „Да пием в църквата“. Един от тях се приближи до църквата Свети Николай, започна да разкопчава ципа и да сваля панталона си. След това аз се обадих на глас, като казах, че ще извикам полиция, и едно от тези момчета ми каза „сръбска ку*во“ или нещо подобно, не мога точно да се сетя“ – се посочва в показанията на съпругата на свещеника пред полицията.

Не чух повече, защото вече бях затворила прозореца, но все пак чух различни викове.“ – допълва унизената попадия.

Тя също така заяви, че вандалите са хвърляли стъклени предмети по дома им, докато тя е разговаряла с полицията по телефона.

Тримата нарушители са прекарали нощта в ареста. Повдигнати са обвинения за хулиганство и обида.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal