Реакције Кривокапића и Бечића након избора Јоаникија за митрополита црногорско-приморског

In other languages: BG


Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић и председник Скуптшине Црне Горе Алекса Бечић огласили су се на „Твитеру“ поводом избора досадашњег епископа будимљанско-никшићог Јоаникија за митрополита црногорско-приморског, сазнаје РТС.

Срећан сам јер је Митрополија црногорско-приморска добила Митрополита за ког смо се молили. Вјерујем да ће Митрополит Јоаникије бити достојан насљедник Митрополита Амфилохија и да ће храбро ходити његовим путем правде и истине.

Достојан! На многаја љета!„, написао је Кривокапић на Твитеру након избора Јоаникија за митрополита црногорско-приморског.

Написао је и да верује да ће митрополит Јоаникије бити достојан наследник митрополита Амфилохија и да ће, истиче, храбро ходити његовим путем правде и истине.

Честитку митрополиту Јоаникију упутио је председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић у жељи да, како је написао, „мудра дијела, поруке мира, љубави и толеранције буду водиља којим ће, заједно са народом Црне Горе, корачати у времену које је пред нама„.

У нади да ћете дуговјечно и посвећено обављати функцију епископа будимљанско-никшићког, најискреније Вам честитам„, истакао је Бечић.

И Кривокапић и Бечић упутили су честитке епископу диоклијском Методију на избору за епископа будимљанско-никшићког. 

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal