In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

Днес сутринта се престави в Господа на 95-годишна възраст Старицата Галактия Канакаки от остров Крит, предава rethemnosnews.gr

Изходното последование на Старицата започна преди по-малко от час в женския Монастир Богородица Каливиани, Свещена Митрополия на Гортини и Аркадия. В монастира живеят 34 монахини.

Онези, които са познавали блаженопочившата Старица Галактия заявяват, че тя е истински пример за свят живот тук на земята.

Старицата в последно време живееше в село Помбия, в южната част на Крит. Там е била посещавана от много хора на различни възрасти, на които е давала своята благословия.

„Живееше за другите“

„Тя беше олицетворение на любовта към Бога и ближните, на скромността, мълчанието, жертвата, приноса, търпението… Никога не е живяла за себе си. Живееше за другите. Ето защо и нейната милостиня, невидима и тайна, я доведе до безимотие“, написаха за нея нейната сестра по плът Елисавет Канакани както и племенниците ѝ Никос и Кети Ретимниотакис, Михалис и Стела Фундулакис, Никос и Мария Хулакис, а думите им изразяват чувствата на всички онези, които са я познавали и обичали.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎