Начало » Новини » Светът » Президентът на Полша Анджей Дуда посети Вселенския Патриарх Вартоломей във Фенер | VIDEO & СНИМКИ

Президентът на Полша Анджей Дуда посети Вселенския Патриарх Вартоломей във Фенер | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: PLGR EN


Автор: Александър Иванов

По време на втория ден от посещението си в Турция, президентът на Полша Анджей Дуда посети Вселенския Патриарх Вартоломей и Патриаршеския Храм на Свети Геори във Фенер, предава Prezydent.pl.

Патриархът е символ и фар, светещ в тъмното за всички вярващи от Православната Църква и източните църкви, също и за нашата Родина Полша. Аз и съпругата ми сме от Римокатолическата църква, но това посещение при нашите братя е голямо преживяване за нас, както духовно, така и приятелско. Това е и специално време, когато ние всички заедно – поляци и хора от беларуски произход – се молим за мир. Молим се вярващите да могат да живеят спокойно в Беларус. Надяваме се, че вярващите в Беларус ще могат да изповядват религията си спокойно, ще могат да живеят според вярата си и в съответствие с принципите, които изповядват, ще могат да се радват на демокрация, добър живот и просперитет.“ – каза президентът по време на срещата си с Негово Божествено Всесветейшество.

Президентът беше придружен от първата дама Агата Корнхаузер-Дюда, министри и други висши държавни служители.

В сърдечна атмосфера беше проведен разговор между Патриарх Вартоломей и полската делегация.

Негово Божествено Всесветейшество благослови височайшите гости и им пожела Бог да бъде с тях.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal