Начало » Новини » Светът » Предоставянето на храна за нуждаещи се е една от приоритетните работи в социалната дейност на Архиепископията на Австралия | СНИМКИ

Предоставянето на храна за нуждаещи се е една от приоритетните работи в социалната дейност на Архиепископията на Австралия | СНИМКИ

In other languages: EN – GR


Автор: Александър Иванов

Все повече и повече енории на Архиепископията на Австралия се активизират в рамките на своите социални отдели, програми за хранене на хора в изолация и нуждаещи се от подкрепа, предава Orthodoxtimes.com.

Тези дейности непрекъснато се разширяват с инициативата и благословението на Архиепископа на Австралия Макарий, за да се помогне, доколкото е възможно, на нуждаещите се.

Катедралният Храм Благовещение Богородично в Редфърн, Сидни, изпълнява програмата „Меримна“. Под ръководството на енорийския свещеник Архимандрит Христофор Крикелис и със съдействието на Благотворителното общество на гръко-православните дами National Philoptochos, както и със съдействието на други доброволци, всеки понеделник се разпределят около 100 хранителни пакети.

На 17 май 2021 сутринта Архиепископ Макарий посети кухнята, която се намира в помещенията на Богословския колеж „Свети Андрей“, където разговаря с дамите от National Philoptochos, изразявайки своята искрена благодарност за тяхната дейност. Архиепископът благодари на всички доброволци за техния принос в социалното служение на Църквата.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal