Начало » Новини » Светът » Празникът на Свети Георги Победоносец на о-в Сими, Гърция | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

На 03 май 2021, Светли понеделник, сред пасхална радост беше отпразнуван с великолепие и на о-в Сими празникът на Свети Георги Победоносец (преместен от 23 април заради Пасха).

Център на тази радост беше едноименният енорийски Свещен Храм, който се намира в центъра на предградието в горната част на столицата на острова. Високопреосвещеният Митрополит на Сими, Тилос, Халки и Кастелоризо г-н Хрисостом хоростатисва на Утренята и отслужи Божествена Литургия за празника в съслужение с Високопреподобния Игумен на Свещената Обител Панормитис Архимандрит Андониос Патрос, с ефимерия на Храма отец Андониос Маниас и дякон Георгиос Какакьос, който празнува своя личен празник.

Песнопенията бяха изпълнени от протопсалта и епитроп на Свещения Храм г-н Агапитос Михелис и г-н Емануил Киприотис.

Присъстваха кметът на Сими г-н Елевтериос Папакалодукас, г-н Емануил Андоноглу, директор на общинския пристанищен сектор на Южните Додеканески острови, с произход от Сими, както и определен брой вярващи, съгласно ковид ограниченията.


Ако в България бяхме възприели правилната дата за отбелязване на празника на Свети Георги, а именно на 23 април и принципа за полуподвижност на този голям за Христовата Църква празник, днес също щяхме да го празнуваме.

Защо в България не празнуваме Свети Георги на 23 април, както е редно, а го празнуваме на 06 май, за да угодим някому, вижте тук.

Източник: Ἱερά Μητρόπολις Σύμης, Τῆλου-Χάλκης και Καστελλόριζου

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal