Празникът на Свети Георги. Имен ден на Митрополита на Тива и Левадия Георгий | СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Doxologia INFONEWS

На 03 май 2021 г. сред пасхална радост в Свещената Митрополия на Тива и Левадия беше опразнувана паметта на Светия Великомъченик Георгий Победоносец. На този празник Високопреосвещеният Митрополит на Тива и Левадия г-н Георгий празнува своето тезоименитство (имен ден).

Вечерта на Неделя на Пасха, Митрополит Георгий хоростатисваше на Вечернята на Любовта и на Свети Георги в празнуващия Свещен Храм на Свети Георги в едноименното село Свети Георги в Община Левадия, което носи името на Светеца.

На богослужението съучастваха кметър на Община левадия г-н Йоаннис Тангаленгас и жители на селото, които в края на Вечернята поздравиха Митрополита за имения му ден.

В деня на празника на Свети Георги Победоносец, на Светли понеделник, Митрополитът замина за Арахова, където възглави Божествената Литургия в Свещения Храм на Свети Георги.

Вярващите християни поздравиха Митрополита за неговия личен празник като му пожелаха здраве и дълги години служение Богу.

Тази година, Митрополитът заради пандемията не прие установените по протокол пожелания и посещения нито в град Левадия, нито в град Тива.

Припомняме, че Митрополит Георгий преди Пасха се самоизолира превантивно за няколко дена, заради заразен с коронавирус служител от Митрополията.


Ако в България бяхме възприели правилната дата за отбелязване на празника на Свети Георги, а именно на 23 април и принципа за полуподвижност на този голям за Христовата Църква празник, днес също щяхме да го празнуваме.

Защо в България не празнуваме Свети Георги на 23 април, както е редно, а го празнуваме на 06 май, за да угодим някому, вижте тук.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Θηβῶν καὶ Λεβαδεῖας


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎