Послание на Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи по случай Рамазан Байрам | VIDEO

Уважаеми сънародници,
Скъпи братя и сестри мюсюлмани,

Разделяме се с Рамазан със смесени чувства, защото от една страна се радваме, че сме изпълнили повелята на Аллаху теаля, а от друга се разделяме с месеца на благодатта. Рамазан ни зареди с позитивна енергия, която ще поддържа нашата богобоязливост до следващата година.

При настъпването на Рамазан Байрам всички празнуваме, но някои хора посрещат този празник в неравностойно положение. Именно тогава Ислямът изисква от нас солидарност с болните, социално слабите и нуждаещите се от морална помощ.

Милостинята – фитре е само един от начините за подпомагане на социално слабите. Раздаването по пътя на Аллах има много по-широк смисъл, който мюсюлманите разбират и прилагат на практика. Тук е мястото да благодарим на всеки за участието му в кампанията за ислямското образование и да отбележим, че възможността за това не е приключила. Предстоят и летните Коран курсове, където очакваме малчуганите, които днес се радват най-много на празника.

В този ден имаме задължение да посетим и зарадваме близките си и най-вече родителите си. В никакъв случай не бива да допускаме отчуждаването ни едни от други!

Аллах да ни дари с благодат и да напътства целия български народ!

Да ви е честит Рамазан Байрам!
Ramazan bayraminiz mubarek olsun!

Източник: Главно мюфтийство на Република България

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal