Начало » Новини » Светът » Поканиха Киевския Митрополит Епифаний да посети Атон и да съслужи с игумените на светогорските обители | VIDEO

Поканиха Киевския Митрополит Епифаний да посети Атон и да съслужи с игумените на светогорските обители | VIDEO

In other languages: UKR GR EN


Автор: Александър Иванов

Игумените на атонските монастири Ксенофонт и Пантократор поздравиха Предстоятеля на Православната Църква на Украйна Киевски Митрополит Епифаний за неговия имен ден, като го поканиха да посети Света Гора и да съслужи с тях. Това съобщава RISU.

Добре сте дошъл. Много ще се радваме да ви приемем. Вие сте Църква с дълга история, макар че съвсем наскоро получихте автокефалия. Божи дар е Украйна да има канонична Църква. Радваме се, че присъствахме на интронизацията на Ваше Блаженство и че участвахме в Божествената Литургия. Молим се непрекъснато за мир в Църквата в Украйна, да надделее любовта и да има истински православен дух, който да ни обединява и характеризира всички. На многая лета, Ваше Блаженство. Бъдете силен. Молим за Вашето благословение. Тук на Света Гора ние много ви обичаме и винаги се молим за вас. Очакваме Ви, да се срещнем и да съслужим заедно.“ – казаха Игумените на Ксенофонт Алексий и на Пантократор Гавриил.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal