Патриаршеска и Синодална Божествена Литургия за Неделя на Самарянката във Фенер | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR


Превод: Йордан Георгиев

Днес на 30 май 2021, Неделя на Самарянката, в Патриаршеския Храм на Свети Георги Победоносец във Фенер, Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей, възглави установената Патриаршеска и Синодална Божествена Литургия в памет на Светите Архиепископи и Патриарси на Константинпол. Това е празник, който е установен от самия Вселеснки Патриарх г-н г-н Вартоломей.

Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей на Божествената Литургия беше подпомогнат от Високопреосвещените Митрополити Стареца на Халкидона г-н Емануил, на Филаделфия г-н Мелитон, на Поти и Хоби г-н Григорий (Грузинска Патриаршия), на Силиврия г-н Максим, на Саранда Еклисиес (40 Църкви) г-н Андрей и на Пруса г-н Йоаким.

Божието слово проповядва Високопреосвещеният Митрополит на Мириофито и Перистаси г-н Ириней.

Черкуваха се членове на Братството на Офикиалиите на Вселенската Патриаршия „Богородица Паммакаристос (Всеблажена)“, оглавявано от председателя, Архонт Екзархът г-н Атанасиос Мартинос, политически управител на Света Гора, Атон.

След Божествената Литургия, Негово Всесветейшество благослови гостуващите поклонници от Украйна, водени от отец Никола Капитула, Православна Църква на Украйна.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal