Пасха 2021 в Българската общност в Берлин | VIDEO

„Христос Воскрене! Нека възкръсне и в нашите сърца, да обнови нашата човешка природа и да ни дари с още повече любов, вяра и упование в Бога през тези времена на изпитания. Да бъдем верни чада на Църквата Христова и достойни граждани на нашето общество”, пожела Западен и Средноевропейски митрополит Антоний в ефира на „Събуди се”.

Тази година той избра да посрещне празника в храма „Св. Борис Михаил Покръстител” в Берлин, където ще бъде отслужена Пасхална света литургия. В германската столица има вечерен час заради коронавируса. Въпреки тях, българите в Германия са посетили храма, за да посрещнат празника.

„Като вярващи християни знаем, че всяко едно изпитание ни се допуска от Бога, за да изпита нашата вяра и постоянство. Вярваме, че ще дойдат по-добри бъднини. Като се върнем назад във времето ще видим, че човечеството е преживяло какви ли не изпитания, но е продължило напред с твърда вяра. Тези изпитания ни направиха по-вярващи и по-уверени в Божията закрила и помощ. През пандемията се научихме да бъдем по-съпричастни с болката на ближния и помагат. Това ни обединява още повече”, смята митрополит Антоний.

Източник: Nova TV


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎