Нов митрополит и нови епископи во Српската Православна Црква | ФОТОГРАФИИ

In other languages: SRBBGGRRO


Автор: Методиjа Петрески

На соборот на Српската Православна Црква, кој се одржа од 24 до 29 мај оваа година избрани се:

Нов митрополит Црногорско-приморски – г. Јоаникиј Миќовиќ доскорешен епископ Бумљанско-никшиќки и администратор Црногорско-приморски

Нов епископ Будимљанско-никшиќки – г. Методиј Остојиќ, доскорешен епископ Диоклиски, викарен епископ во митрополијата Црногорско-приморска

Нов епископ Ваљевски – г. Исихије Рогиќ, доскорешен епископ Мохачки викар на Бачката епархија.

Нов епископ Марчански, викар на патријархот српски – еромонах Сава Бундало

Нов епископ Хвостански, викар на патријархот Српски – еромонах Јустин Јеремиќ

Нов епископ Топлички, викар на патријархот Српски – еромонах Еротеј Петровиќ

Нов епископ мохачки, викар на Бачкиот епископ – архимандрит Дамаскин Грабеж

Нов епископ Хумски, викар на српскиот епископ во Дизелдорф и во цела Германија, архимандрит Јован Станоевиќ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal