Нов директор в православната прогимназия „Свети Состен“ в Рубале, Свещена Епископия на Букоба | СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

В четвъртък на 27 май 2021, новият директор на православната прогимназия „Свети Состен“ в Рубала (Свещена Епископия на Букоба) отец Павлос Кагома пое своите нови задължения.

Беше извършена установена традиция по предаване и поемане на поста от стария директор на училището на новия.

Новият директор представи на предподавателите и учениците Патриаршеския Епитроп Високопрепособния Архимандрит Хрисостомос Майдонис.

Представител на Епископията на Букоба ще бъде монахиня Параскеви, за счетоводител е назначен г-н Андроникос и за контрольор г-н Ревикиос.

Новият директор отец Павлос Кагома и старият директор г-н Джонстаун Муджунгу произнесоха речи, с което щастливото за всички събитие по предаване на директорския пост приключи.

В училището се предоставя възможност за безплатно светско и православно образование на всички желаещи деца – момчета и момичета. Към училището има социална кухня, където се предоставят закуска, обяд и вечеря за децата.

Благодарение на социалната, образователната и мисионерската дейност на Епископията се обучават и обгрижват абсолютно безплатно над 3000 деца в три такива училища. Епископията има за цел да построи и изгради още училища от този тип, за да може да обхване колкото се може повече деца, които не могат да си позволяват образование. Училищата имат функцията и на катехизаторски школи с подробно изучаване на богословски предмети.

Източник: Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal